hits

BOLIGREPORTASJE FOR EDRUELIGE SPRÅKNERDER

Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!

 

Amazing tufted mustard chair. Loving all things tufted and yellow!!(archilovers.com stjålet fra Pinterest)

BOLIGREPORTASJE FOR EDRUELIGE SPRÅKNERDER

Vi besøker:
Tone hadde alltid ønsket seg en sittebenk ved vinduet. Hyllen (?) strekker seg over hele endeveggen, og har masse oppbevaringsplass (takk og lov!). Løsningen tegnet hun selvfølgelig selv, og siden hun ikke evner å slå i en spiker, fikk hun møbelsnekkere til å bygge den.

MED NESE FOR GODE LØSNINGER
Det begynte med noen planter som ikke tålte varmen fra panelovnen, og endte opp med en stor, integrert hylle- og benkeløsning. Men hvordan det gikk med plantene er uvisst, klarte de seg med ny benk?

Jazz Hands Planter Stake Set | Urban Outfitters(urban outfitters, spesielt egnet for deg uten grønne fingre. Her med røde.)

Spisestuen er et bruktfunn i sin helhet, (spisestuemøblene eller stuen?) og teaken står perfekt til den originale teglsteinen. Teppet er dratt gjennom Kalahariørkenen med en øgle på slep. Hun døde nesten av dehydrering, men heldigvis kom en kamel med en Sheik fra Saudi-Arabia og tryglet henne om å bli med i haremet sitt.

Rug(Ikea importert til Kalahari, og slept tilbake til Norge på interrail)

Handy er hun også. En kveld lurte hun på hva som befant seg på baksiden av tapeten på kjøkkenet, og før hun visste ordet av det, steg en lekker murvegg frem foran henne. At resten av kjøkkenet ble fjernet i samme slengen, er bare sånn som skjer når hun får hammer og skruetrekker i hendene.

Shan Hur

Tone leter alltid etter lure løsninger, som å gjøre om bordlamper til vegglamper. Voila, så har du ikke behov for bord lenger! Hjemme hos henne spiser de til og med knekkebrød i sengen. 

Det viktigste er ikke om interiøret er brukt, nytt, moderne eller i en viss stil, men hva det skal brukes til, og at det helst har blitt med fra en eksotisk reise, eller i det minste fra et bittelite loppemarked et sted i nærheten. Minstekravet er at du husker fra hvem du kjøpte det, derfor har hun en egen notisblokk for hvor tingene kommer fra. Alltid beredt i tilfelle interiørreportervenninner kommer på besøk.

21 Ideen, wie man das gemütliche Gefühl zu Ihrem Haus in der regnerischen Jahreszeit hinzufügt(lånt fra Pinterest)

Ønsker du en spesiell taklampe, er en munnblåst opalglasslampe å anbefale. Øreblåste har ofte lite bobler i seg, og er ikke så dekorative.

Kind of obsessed with clustered hanging glass lamps lately. (Disse er håndblåste (!) fra Cisco Home. Utrolig hva en kan klare, bare en trener)

DIY-prosjekter starter gjerne med at jeg har sett noe fint et sted, men så koster det skjorta. Da kaster jeg skjorta og ser hva jeg kan få til med malekost, litt tålmodighet og en flaske Pepsi (ikke max, og ikke vin, det er så klisje). Det blir aldri perfekt, men det er litt av sjarmen, synes jeg.

Walk-in-klosettet har jeg laget selv, og i hvert fall ikke de tidligere eierne. Bare overse den lille teksten ved bildet av garderoben, journalisten har blingset. Det er jeg som har laget det.

Lampen på soverommet er et eksperiment, laget av en blanding av vepsebol og indonesisk rispapir, og ble riktig så vellykket. Den tåler riktignok ikke å brukes, på grunn av brannfaren.

Stuen er åpen og vanskelig å møblere, derfor ommøblerer jeg stadig vekk, sier Linda, eller var det Tone. Stuen ser aldri lik ut, og ingen vet hvordan huset ser ut når de kommer hjem fra skole og jobb hvis jeg har hatt noen timer alene hjemme.

Ved oppussing kan alt skje. Da vi skulle lage badet nede på lavbudsjett, var det plutselig hull ned til kjelleren etter pigging av sluk.

Siden de hadde gått så grundig til verks, ville Linda gjør noe helt unikt på badet som ingen andre hadde. Dermed ble det installert både stekeovn og mikro-ovn, og er det rommet gjestene syns er morsomst når de inspiserer boligen på visningene de har en gang i måneden, med betalt inngang. Det er en nødvendighet når renoveringen blir dyrere enn forventet.

Det skjer ofte uventede ting når du renoverer boliger selv. En gang det luktet litt kloakk, skrudde hun på alle kranene og tenkte det var lurt å la vannet renne litt. Like etterpå kom det masse vann gjennom spottene i taket, og da raste verden sammen. Det hadde jo vært praktisk ved brann, om de hadde brukt soveromslampen, men dette var i stuen.

How to Trace a Water Leak in Plumbing? Interesting...(homeguides.sfgate.com om du ikke klarer å få vannlekkasje på egen hånd)

Ved å velge en tapetvegg ikke alle andre har, er du garantert oppmerksomhet. Velg gjerne den mest glorete du finner, så er du sikret interesse, og gjestene blir ikke så lenge grunnet hodepine av det sterke sanseinntrykket.

triste monde tragique !

Hos Anne Line finnes det stoler som deler minner, et bord som snakker om fortiden og en hylle som sladrer om hardt arbeid. Hjemme hos henne har de fleste gjenstandene en historie å fortelle.

«Det er ikke bare å komme hjem til meg og feste og knuse noe. Jeg har et forhold til alle tingene mine».

Bordet til nordsjødykkeren i Rygge endte opp på Rodeløkka i Oslo. Det er pusset og lutet, men tydelig slitt, fullt av arr og gamle sår (!).

Riktignok er hun glad i alt fra 70-tallet, men nøler når vi spør om smaken hennes er retro. Katten Pust Olav koser seg i stolen fra Brukthall Sinsen. Den foretrekker vintage Ikea-design laget av Karen Mobring, og er ikke redd for å innrømme det.

Just a cat. Sitting in a chair.

Tips:
Du trenger ikke ha planter kun i stuen. En stor, grønn plante skaper frisk stemning, uansett rom.

Bruk- og kast mentaliteten er ikke for henne. Gjør hun et bomkjøp, selger hun det på Finn.no, men ellers er det ikke mye som forlater hjemmet.

Soverommet vitner om gjenbruk. Puff og sengeteppe er fra Eske. På veggen henger et bilde av Brigitte Pardot.

Tips nr 2:
En slitt gammel krakk kan få nytt liv med et strøk maling.

#nailedit #rom123 #interiør #interiørblogg #lekkert #design #gjenbruk #lopper #loppemarked #interiørartikkel #kvalitet #gammeltognytt #billig #nestensant #planter #lageselv #DIY

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

EnSjokomansBekjennelser - Greta Moland

EnSjokomansBekjennelser - Greta Moland

47, Sokndal

Fruentimmer ca halvveis til nitti med eksponeringsbehov fra tid til annen :) Tekster med stor spennvidde fra dypeste alvor til hverdagsgalskap og det som verre er. Kommer noen spark hit og dit når det trengs. Alle bilder er tatt av meg dersom ikke annet står under bildet, og skal kun brukes med min tillatelse. https://www.instagram.com/cittagirrl/

Kategorier

Arkiv